Detta med ingredienser, råvaror och att allt inte riktigt är vad det synes vara.
Jodå för ett tag sedan fick jag, av misstag, ett random bageris följesedel och jag tänkte berätta vad det fanns för råvaror. I rent upplysningssyfte – Allt är nämligen inte alltid vad det synes vara.
– Det fanns bland annat olika brödmixer och surdegspulver som man använder om man vill kalla ett bröd för surdegsbröd men inte orkar hålla liv i en surdeg, men så levande blir det inte…
Sen hade vi “Nontempchoklad”, som i princip smakar fett och inte behöver någon kärlek alls, mer än att smältas. Den får inte ens kallas för choklad, utan den rätta benämningen är snarare “fett-glazyr”.
Den vegetariska “fettblandningen” (palm, kokos, raps) med socker som användaren sedan kallar för “Smörkräm”. Helt enkelt “fett med tillsatser och socker som man sedan vispar upp och så har man en ”smörkräm” – helt UTAN smör eller vanilj…
Att man väljer dessa genvägar istället för “äkta råvaror” handlar om tidsbrist och ekonomi. För oss på Thimons resonerar vi annorlunda här. Vi har noga utvalda råvaror och bryr oss om hantverket och om att skapa en värld av njutningar!
För oss är varje bakelse, varje tårta och varje bröd en konstnärlig skapelse där alla ingredienser spelar en viktig roll. Vi tror att när man satsar på äkta råvaror och hantverk, så märks det i varje tugga. Så nästa gång du besöker oss, kom ihåg att du inte bara köper en kaka, du upplever ett konstverk av smaker och passion.
Välkommen till Thimons, där varje bakelse berättar en historia om kvalitet och omtanke!
Bake my day // Markus