Vi som jobbar på Konditori får ofta höra:
-”Jag tar en sån där Negerboll. “Ja, jag vet att man inte får säga det med det gör jag ändå”.
Jag skulle säga att 98% av dessa uttalanden kommer från män i övre medelåldern. Då undrar jag bara, varför kan inte Sveriges mest älskade bakverk få heta vad det är: Chokladboll – Kan vi alla ta ett respektfullt farväl till föråldrade benämningar? Svårare än så är det väl inte? Behöver vi hålla fast vid gamla dumheter bara för att, eller kan vi tänka oss att följa med i vår tid och visa respekt för andra människor.
Våra chokladbollar bakar vi på de bästa råvarorna: Smör, havregryn, espresso, socker och kakao. Vi rullar dem för hand, inte bara en gång, utan två gånger. Andra gången i ren 70% choklad innan de hamnar i pärlsocker eller kokos.
Du kan säkert köpa 10st för samma pris i ett lågprisvaruhus, som motsvarar priset av vad en chokladboll kostar hos oss. Men frågan är, är det värt det? Lika många kalorier men en helt annan upplevelse.
I industrin tittar man bara på priset, vilket innebär palmolja och en hel del skräp som döljs med olika smaktillsatser. Nej, säger jag! Köp din chokladboll hos oss på Thimons och njut av de finaste råvarorna!
Och du medelålders man, nästa gång du kommer in till oss på Thimons och ska köpa en sån där, fråga gärna efter han som bakat dem: Hamed – Vår konditor och bagare som stolt rullar chokladbollar.
Bake my day // Markus