Känner ni till “Stollen”?
Stollen är en tysk julkaka som består av en stadig vetedeg som mättas med rikliga mängder russin, dränkta i rom. När man format och bakat den efter konstens alla regler doppas hela härligheten i smält smör och florsocker – TVÅ gånger!
Dess pudervita yta och bulliga form ska symbolisera jesusbarnet i sin linda.
Behöver förslagsvis ej tas fram på julafton när så mycket annat tvångsmässigt ska ätas. Låt den skina i sin ensamhet, kanske dagen innan julafton under den heliga uppesittarkvällen tillsammans med en kopp glögg. Funkar lika bra att avnjuta med en kopp te. Här är Kusmiteaparis julte “Tsarevna” idealet – som med sin kryddiga citruston lyfter den distinkta karakteristiska smaken av stollen.
Det blir inte riktigt jul på Thimons bageri om man inte har bakat Stollen, så är det bara! Oavsett om den säljs eller ej. Och tips till dig som läser – Det är en utmärkt present!